Wie zijn wij

Quinten De Schuiteneer

 

Quinten is iemand met ervaring in het amateur theater en in de beginnende film/publiciteitswereld, dit aan de hand van enkele kleine stukken en kortfilms te schrijven en te regisseren.  In 2017 studeerde hij Film aan het Sint Lukas in Brussel.  Sinds september 2018 Studeert Quinten Media en Bussiness Entertainment aan Thomas More waar hij zijn dromen als video/media creator tracht te volbrengen.  Hedendaags staat Quinten in voor de sector film binnen Viqu en werkt hij mee met de regie en het produceren van de stukken.

1. Theater/muziek (extern)

 

Ons hoofdgebied richt zich op de aspecten muziek en theater. Hier zijn we dan ook het meest in gespecialiseerd. Bij dit soort projecten werken wij met externe acteurs/actrices die wij via audities aanwerven, hierin kruipen wij zelf in de rol van producent en regisseur.

 

Vandaag de dag zijn we bezig met het regisseren en produceren van de eindshow die door familie en sportcentrum De Parel jaarlijks wordt uitgebracht in het Cc te Herzele, ook hebben wij als producenten ‘Suzy’ – Fons Vinck in september 2018 gebracht in Cc De Werf. Dit werd door een externe acteur gespeeld. Nu zijn we volop bezig met onze eerste semiprofessionele voorstelling dat in september 2020 te zien zal zijn in de schouwburg van Cc De Werf.

“Het dagboek van Anne Frank”.

2. Theater/muziek (intern)

 

In dit soort producties werken wij met onze eigen Viqu leden/leerlingen die we elk jaar via audities proberen aan te werven. Onze opleiding biedt een divers aanbod waaronder: zang, woord, auditietraining, film, etc.

 

Wij schikken onze repetities naar gelang de producties die op dat moment lopen, doorgaans wordt er gerepeteerd op vrijdagavond. Hierdoor zijn wij een productiehuis met een ruim aanbod en zullen de lessen nooit vervelen.

3. Trailers/promotie/film

 

Wij zetten de bedrijven/evenementen van onze klanten in de spotlights doormidden van een doeltreffende aanpak speciaal op maat gemaakt door Viqu Productions. In een korte tijd heeft Viqu meerdere projecten verworven van bedrijven, evenementen en aparte klanten om promotiefilmpjes en professionele trailers voor hun te maken en daarmee hun publiciteit te stimuleren.

 

Voorbeelden van onze hedendaagse projecten zijn: Levensloop Aalst, Ag Solution, Zonnestraal Vzw en nog zo veel meer! Viqu Productions beschikt over een ruim aanbod aan materiaal om er zeker van te zijn dat jouw filmpjes er goed uitzien.

 

Door deze sector te verwerken binnen Viqu Productions verhogen wij zelf onze kansen om gezien te worden binnen de arbeidsmarkt.

Viqu Productions vzw© is een productiehuis opgericht door 4 hechte

vrienden die eenzelfde passie delen, namelijk de liefde voor theater, film

en muziek. Omdat wij elkaar al vele jaren kennen in goede en slechte

tijden zijn wij ervan overtuigd mooie, afgewerkte resultaten te kunnen

geven aan de klant en of het publiek.

Wie zijn wij?

ONS TEAM

Tjorven Pletinckx-Swinnen

 

Tjorven heeft jarenlang ervaring in de

theaterwereld. Dit werd al van kinds af aan door de vader, Marc meegegeven.

Hij doet niet enkel aan toneel, musical is tevens ook een grote passie van hem. Zo speelde hij al mee in verschillende amateur-en semiprofessionele musicals waarin hij ensemble, rollen en zelfs hoofdrollen mocht vertolken! Hij bracht zo zelf zijn bijna professionele voorstelling:

“Musical In Concert”

Naast producent wil deze jongeman zijn

eerste stappen zetten in de regiewereld.

Zelf behaalde hij zijn diploma

podiumtechnieken.

Nathan Verschoore

 

Nathan zorgt voor alle zakelijke en financiële taken. Een goede secretaris is het halve werk. Ook doordat hij reeds betrokken werd bij externe producties weet hij wat het publiek / de klanten

verwachten. Zo zal hij niet enkel achter de schermen actief zijn, maar ook kunnen bijsturen waar nodig. Hij geniet nu van de studeerrichting KMO management aan de hogeschool van Gent.

Victor Gees

 

Victor zijn creatieve tocht begon toen hij op zijn tien jaar starte bij Mannen en Knapenkoor Schola Cantorum Cantate Domino. Muziek werd meer dan gewoon een hobby, het werd zijn passie en toeverlaat. Hij maakte deel uit van koren als Cinematic Art Choir en Het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Na deze ervaringen startte Victor aan de Young Artist Academy in Dansstudio Ijvi Hagelstein waar hij lessen volgde voor Zang, Acteren en Dans. binnen Viqu probeert hij mede de kneepjes van de regie op te snuiven en laat hij zijn creativiteit spreken naarmate de projecten naderen.

Wat doen wij?

Viqu Productions probeert een zo gevarieerd mogelijk programma aan lessen, activiteiten en shows aan te bieden.

Zo geven wij (bijna) elke vrijdagavond les aan onze leden m.b.t. bijvoorbeeld: Zang, acteren, film, auditietraining, etc.

in het algemeen zijn er 3 verschillende sectoren waar wij onze pijlers op richten: film, muziek en theater.

 

Wij hopen later dat de sector “Musical” ook van de partij zal zijn.

Viqu Productions vzw ©

All rights reserved